Od poetskog realizma do klasike
By admin On 6 May, 2009 At 08:11 AM | Categorized As Kultura, Sve | With 0 Comments

Otvorena izložba likovnih radova Udruženja “Esnaf” iz Sremske Mitrovice

Sinoć je otvorena izložba  Udruženja likovnih stvaralaca „ESNAF“iz Sremske Mitrovice, koja okuplja  veći broj umetnika, istomišljenika, i kroz koje su prošli brojni umetnici, sada afirmisani stvaraoci u zemlji.
Ovoj grupi pripada i Vasa Dolovački,  akademski slikar iz Bavanipšta i profesor na Privatnoj akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu, koji je bio iniciator organizovanja ove izložbe u Kovinu.
Slikari „ESNAF“-a predstavili su se umetničkim slikamama klasničnog slikarstva.
„Slike sa štafelaja“, u zemlji i mnogim državama sveta. Njihovi radovi su „izraz vere u klasične likovne principe i inspirativni dodir kreativne svesti i životne stvarnosti“,kako je to naglasio prilikom otvaranja  izložbe u Centru za kulturu, Dragan Martinović, jedan od tvoraca i osnivača ovog Udruženja.
Vasa Dolovački je obračajući se prisutnima,uz poziv Kovincima da posete ovaj izuzetan dragulj ponude ljubiteljima likovne umetnosti, naglasio da stvaraoci „ESNAF“-a „ u svojim delima ne kopiraju oblike fizičkog sveta, da ima tu poetskog realizma, ekspresionizma i mnogo toga što nazivamo i podrazumevamo kao klasiku, a da oni uspevaju, iako je najteže, da se drže dosledno klasičnih likovnih principa“.Izložba je otvorena narednih petnaestak dana.

About -

comment closed