U Smederevu Đurićev “Krug”
By ekspres On 29 Jan, 2014 At 12:36 AM | Categorized As Kultura | With 0 Comments

Željko Đurić, majstor fotografije Foto saveza Srbije, predstaviće se smederevskoj publici serijom fotografija pod nazivom „KRUG“

zeljko-djuricGradska galerija savremene umetnosti Smederevo od srede 29. januara do 17. februara ove godine biće mesto održavanja izložbe fotografija Željka Đurića, člana foto kluba Ponjavica iz Banatskog Brestovca i foto kluba Smederevo.

Rođen u Valjevu 1965. godine, Đurić je izlagao na preko 160 kolektivnih  i  šest samostalnih izložbi. Sveštenik je SPC sa prebivalištem u Smederevu.

Milan Tucović, Slikar i vajar Milan Tucović u uvodnom tekstu o izložbi piše da “Željko Đurić kao čovek liturgijskog iskustva stoji u centru sveta i taj svet, za njega Božiji svet, doduše nestabilan, narušen i često zloupotrebljavan od strane čoveka, sada pokušava da izmiri sa Bogom i drugim čovekom.
Željko fotograf sa svoje strane ima sličan zadatak, on otkrivajući prirodu oko sebe, fotografišući je i doživljavajući njene zakone otkriva i samoga sebe, otkriva cilj svoga postojanja i otkriva da svet u ovom obliku nije gotov – završen, on to tek treba da postane.”

Izložba Đurićevih fotografija biće otvorena u Smederevu u sredu u 19 sati.

About -

comment closed