12 soba za 12 vajara
By ekspres On 18 Feb, 2014 At 12:01 PM | Categorized As Kovinologija, Sa svih strana | With 0 Comments

Gradska galerija savremene umetnosti Smederevo, 19. februar 2014. – 12. mart 2014.

Otvaranje u sredu 19. februara u 19:00 časova

pozivnica-vajarska-smederevGradska galerija savremene umetnosti Smederevo  u sredu 19. februara organizuje otvaranje vajarske izložbe Udruženja likovnih umetnika Srbije. Sama izložba je proizašla iz projekta “12 vajara 12 soba”  realizovanog 2011. godine u Kući kralja Petra I na Senjaku u Beogradu. Naziv izložbe je proizašao iz koncepta izlagačkog prostora koji je nudio 12 soba u kojima se predstavio po jedan vajar.

Njihov zajednički cilj bio je da raznovrsnošću autonomnih autorskih koncepata i načina izražavanja doprinesu boljem poziciniranju i vidljivosti skulptorskog izraza danas.

Ova neformalna grupa trenutno broji 17 članova, ali broj učesnika na ovako koncipiranoj izložbi varira u zavisnosti od mesta izlaganja. Kako je njihova osnovna ideja pokretanje izlagačke aktivnosti vajara po gradovima Srbije, u svakom mestu na kome organizuju svoju izložbu u saradnji sa odgovornom institucijom pozivaju zainteresovane vajare. Na ovaj način intenzivno učestvuju u oživljavanju vajarske scene Srbije.

Gosti izložbe 12+ u Smederevu će biti Vlasta Filipović, Zoran Kuzmanović i Dušan Rusalić, kaže Mr Nataša Radosavljević Kuzmanović, kustos.

 

About -

comment closed