Pančevačkim i Kovinskim mostom drugačije zbog radova
By ekspres On 21 Nov, 2014 At 01:59 PM | Categorized As Hronika, Servis, Vas izbor | With 0 Comments
pancevacki-most

Pančevački most (foto Kovin Ekspres)

Železnice Srbije“ će u periodu 22-24.novembar i 29.novembar-1.decembar 2014. godine izvoditi radove na Pančevačkom mostu, u okviru modernizacije pruge Pančevački most – Pančevo Glavna, u uslovima potpune obustave železničkog i drumskog saobraćaja preko mosta, saopštavaju Železnice Srbije i  JP Putevi Srbije.

Zbog radova će doći do potpune obustave drumskog i železničkog saobraćaja preko mosta. Planirano je da se radovi na Pančevačkom mostu izvode subotom, nedeljom i ponedeljkom i to od 00.00-02.00 i od 03.00-05.00 č, dok će između 02.00-03.00 časova most biti otvoren za drumski saobraćaj.

U periodu dok je saobraćaj obustavljen na Pančevačkom mostu, moći će da prolaze samo vatrogasna i kola hitne pomoći, odnosno druga vozila kojima to odobri MUP Srbije. Sva ta vozila će morati da poštuju privremenu signalizaciju koja je postavljena zbog radova.
Zbog radova na kolovozu došlo je i do potpunog zatvaranja naplatne stanice Smederevo na državnom putu I A reda broj 1.

Radovi bi trebalo da budu završeni do 5. decembra, ukoliko vremenski uslovi to dozvole. Alternativni pravci su naplatne stanice Kolari i Požarevac.

U toku su i radovi na rehabilitaciji mosta preko kanala iz pravca Kovina, na putu I-B reda br 4. neposredno pre Kovinskog mosta na Dunava ka Smederevu. Saobraćaj će se do 30. novembra obavljati naizmeničnim propuštanjem prema semaforskoj signalizaciji.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu, saopštava JP Putevi Srbije.

About -

comment closed