Projektu Nautičkog centra i marine Kovin pripala nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“
By ekspres On 9 Dec, 2014 At 12:34 PM | Categorized As Društvo, Sve | With 0 Comments
MarinaKovin---plakat---A0cm

Idejni projekat arhitekte Nebojše Petkovića

Domaćin svečane dodele priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ na regionalnom nivou ove godine je Opština Kovin. Laureatima će priznanja biti uručena u sredu, 10. decembra, na ceremoniji u Centru za kulturu Kovin, sa početkom u 12 časova.

Naj projekt u Južnobanatskom okrugu pripao je ove godine autorima idejnog rešenja izgradnje „Nautičkog centra i Marine Kovin“,kojim se otvara značajan prostor za razvoj turizma na vodi u opštini Kovin i Južnom Banatu, navodi se, pored ostalog, u dopisu koji je stigao Milanu Stefanoviću iz „Udruženja nautičara Dunavac.“

Idejni projekat marine uradio je mladi kovinski arhitekta Nebojša Petković, o čemu je Kovin Ekspres pisao ne tako davno.

Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ jedno je od najuglednijih privrednih i društvenih priznanja u Srbiji i dodeljuje se svake godine na nivou regionalnih privrednih komora, dok se centralna republička manifestacija održava početkom aprila u Matici Srpskoj u Novom Sadu, kada se nagrađuju najbolji iz Srbije.

Nagrađivanje je zapravo deo projekta „Put ka vrhu“, nastalog 2000. godine, sa idejom privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije.

Nosioci projekta su „Media Invent“ i Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, a stručnu pomoć u njegovoj realizaciji daju Regionalna privredna komora Novi Sad i regionalne privredne komore, Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Srbije, te lokalne samouprave.

About -

comment closed