Završeni građevinski radovi na objektu fabrike vode u Bavaništu
By ekspres On 22 May, 2015 At 02:33 PM | Categorized As Lokalna samouprava, Politika, Sve | With 0 Comments

fabrika-vode-BavanistePetak, 22. maj – Kapitalna investicija Opštine Kovin – Izgradnja postrojenja za prečišćavanje vode za piće naselja Bavanište, ulazi u završnu fazu, jer su svi radovi na izgradnji zgrade završeni, što je bio povod da Savet MZ Bavanište i izvođači organizuju prošle subote, 16. maja, obilazak lokacije.

– Svi radovi na izgradnji same zgrade su završeni, u skladu sa trećim tenderom koji smo imali za ovu investiciju. U ovoj fazi, vrednoj 30 miliona dinara, podignuta je zgrada od betona, urađena termička izolacija, montiran krov, oluci. Zgrada je omalterisana iznutra, urađena je keramika, laboratorija pored postrojenja za prečišćavanje, sanitarni čvor. Veoma smo zadovoljni kako je izvođač, „Elita-Cop“ d.o.o. Beograd-Zemun, uradio sve ovo i mi u Bavaništu srećni smo što se nazire kraj velikog posla, ostaje da se u poslednjoj fazi postrojenje kompletno opremi, elektro i mašinski, kaže Đura Crepajski, većnik i predsednik Saveta MZ Bavanište.

fabrika-vode-Bavaniste-004Podsetimo, izgradnja postrojenja u Bavaništu, kao kapitalna investicija planirana je budžetski za trogodišnji period 2013-2015. godina.

U budžetu za 2014. za pomenute kompletne građevinske radove izdvojeno je 30 miliona dinara. Pre toga, u prvoj fazi u vrednosti od 10 miliona izvedeni su zemljani radovi, betoniranje tampon sloja, hidroizolacija, izrada armirane ploče i temelja, zidova, mašinske sale i prve ploče.

Još 70 miliona za ovu veliku investiciju obezbeđeno je u budžetu opštine Kovin u 2015. godini za mašinske, elektro i ostale radove.

Obeležavanju završetka građevinskih radova prisustvovao je predsednik SO Kovin, Tihomir Vukosavljević, sa saradnicima.

About -

comment closed