Forum teatar i predstava „Može i drugačije“ u „Zmajevoj“ školi
By ekspres On 11 Jun, 2015 At 06:47 PM | Categorized As Kovinologija, Sa svih strana, Sve | With 0 Comments

os-zmaj-kovin-2Kovinska „Zmajeva“ škola već drugu godinu zaredom ostvaruje projekat „Forum teatar“. Ove godine to je predstava „Može i drugačije“, izvedena u četvrtak 4. juna.

Tema su bili aktuelni vršnjački problemi koji se javljaju kako u školi tako i van nje. Kroz kreativne radionice izvedene tokom godine, zajednički se došlo do problema koji su najzastupljeniji.

Oni su predočeni publici koju su činili nastavnici i učenici, koja je aktivno učestvovala u rešavanju problema u svakoj od scena. Centralni problem bio je otuđenost vršnjaka pod uticajem društvenih mreža i izopštavanja iz društva onih koji su drugačiji.

os-zmaj-kovin-1Na već poznat način Forum teatar je putem različitih scena pokušao da postavi negativnu konotaciju na navedene probleme. Učesnici su u vidu stihova poslali snažnu poruku vršnjacima: „Neka vera vlada i ljubav i nada, različitost je ono što u oči pada, ali to ne znači da si od drugih gori, glavu gore, za svoju različitost se izbori!“

Svojim beskrajnim talentom i neponovljivom kreativnošću učesnici su doprineli da ovaj projekat dobije pravi oblik, kaže nastavnica Jovana Stojiljković, koordinatorka ovogodišnjeg Forum teatra.

Dejan Kreculj

Svetski dan životne sredine

svetski dan zivotne sredineMada kalendarski odredjen gotovo na samom kraju školske godine, u čitavom svetu, pa i kod nas, Svetski dan životne sredine, obeležen je u svim školama kao integralni deo ekološkog vaspitanja mladih.

Ovaj praznik, koji je svake godine 5. juna, ustanovila je Skupština Ujedinjenih Nacija 1972. godine kako bi označila važnost održavanja Stokholmske konferencije o ljudskom okruženju.

Za ovogodišnju proslavu UNEP je utvrdio veoma provokativni moto: “Sedam milijardi snova, jedna planeta, konzumiraj pažljivo”.

Učenici kovinske „Zmajeve“ škole tokom sedmice pripremili su prigodne materijale na časovima biološke sekcije i postavili ih u holu škole.

U subotu, čitava škola bila je u znaku velikog ekološkog čišćenja, a sve aktivnosti propratila je i veoma posećenja FB grupa „Zeleni Zmaj“ na adresi https://www.facebook.com/groups/1422893571346509/.

Dejan Kreculj

About -

comment closed