Projekat izgradnje marine na Dunavcu predstavljen u Privrednoj komori Srbije
By ekspres On 11 Jun, 2015 At 06:45 PM | Categorized As Lokalna samouprava, Politika, Sve | With 0 Comments

pks2U organizaciji Opštine Kovin, u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Kovin (TOOK), Udruženjem za turizam grupacije „NATUS“, Privatnim preduzećem prevoz putnika na vodi „VODOMAR“ o.d. Kovin, Udruženjem građana „Eko zona Kovin“, a uz podršku Privredne Komore Srbije u čijem je prostoru održana prezentacija, u Beogradu je 28. maja predstavljen projekat „UREĐENJE PRIOBALJA OPŠTINE KOVIN I IZGRADNJA MARINE U KOVINU“.

Projekat je prezentovan predstavnicima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Pokrajinskog sekretarijata za privredu zapošljavanje i ravnopravnost polova AP Vojvodine, Turističke organizacije Srbije, Konferencije podunavskih gradova.

U ime kovinske lokalne samouprave, prisutni su bili Dr Gordana Zorić, narodna poslanica, Dalibor Štark, pomoćnik predsednice Opštine, Rajko Končarević, v.d. direktora TOOK, Slađana Ćirikovački, koordinatorka grupe za lokalni ekonomski razvoj u Opštinskoj upravi.

Prezentacija je obuhvatila dve celine, deo na temu „Uređenje kovinskog Dunavca i izgradnja marine u Dunavcu“ i drugi deo, „Uređenje Pločičkog rita i jezera Provala“, ali je akcenat bio na izgradnji marine u Kovinu.

pks1Projektom je predvićeno da marina u Kovinu bude izgrađena tako da se omogući nesmetan vez za ribarske čamce, a da većim svojim delom bude namenjena za čuvanje, opremanje i servisiranje nautičkih plovila tokom cele godine, s tim da se nautičarima pruže svi ostali standardni sadržaji tokom njihovog boravka u Kovinu.

Planirani objekti i sadržaji u okviru marine su upravna zgrada, svetionik, sportsko rekreativni sadržaji, servisni deo sa svim potrebnim sadržajima, stanica za snadbevanje plovila gorivom, ugostiteljski objekti, postojeći i novi, objekat sa uređenim prostorom za dodatne usluge, dom sportova na vodi, pontoni sa pristupima.

Izgradnja marine je predviđena u tri faze, a ukupni investicioni troškovi što je zapravo cena bez komunalnog opremanja, procenjuju se na blizu 4 miliona evra.

Klaster transporta i logistike Vojvodine, na čelu sa menadžerom Milanom Vučinićem, tvorac je Idejnog rešenja „Izgradnja nautičkog centra i marine Kovin sa studijom ekonomske opravdanosti, uz nesebičnu pomoć i saradnju Vesne Prosenice i Lane Isakov iz JP Zavod za urbanizam Vojvodine, Novi Sad.

Veliku podršku Opština Kovin ima i od direktorke Zavoda za uređenje vodenih tokova Marine Babić Miladinović, Instituta za vodoprivredu “Jaroslav Černia.d. i Direkcije za modernizaciju i revitalizaciju HE Đerdap“.

About -

comment closed