Zoran Nikolić novi predsednik opštine Kovin – smenjena Sanja Petrović
By ekspres On 23 Jun, 2015 At 08:31 PM | Categorized As Lokalna samouprava, Politika, Sve, Vas izbor | With 0 Comments

zoran nikolicZa nešto više od dve godine, Kovin je dobio četvrtog predsednika Opštine. Na vanrednoj sednici, održanoj danas, odbornici su razrešili dosadašnju predsednicu Opštine Sanju Petrović iz SNS-a, i za novog predsednika imenovali Zorana Nikolića iz koalicije okupljene oko SPS-a. Za smenu je glasalo 23 odbornika od prisutna 24. Inače, Skupština Opština Kovin ima 45 odbornika.
Vanredna skupština, na kojoj je razrešena dosadašnja predsednica Sanja Petrović, sazvana je na inicijativu 26 odbornika.

Na Skupštini su izabrani i novi članovi opštinskog veća i zamenik predsednika Opštine. Za zamenika je izabran Danijel Zarija iz DS-a.

Opštinsko veće

Novi sastav Opštinskog veća čine: Velimir Rađenović, Dragan Šljivovački i Sanja Spasić, ( i do sada bili u ovom organu), a uz njih su i Jasmina Đakov, Đura Crepajski, Trandafir Jenča, Slavoljub Stojadinov, Olivera Tanasijević i Petar Stamenković .

Za smenu predsednice Opštine glasali su odbornici koalicije okupljene oko SPS-a, DS-a  zatim SVM i Nova odbornička grupa koju čine isključeni članovi SNS-a, koji su do sada podržavali vladajuću većinu.

Današnjoj sednici nisu prisustvovali odbornici SNS-a, odborničke grupe Preporod, kao ni dosadašnja predsednica opštine.

Evo i kompletnog priloga o današnjoj sednici koji je pripremila ekipa RTV.

 

About -

comment closed