Kovinski borci Ivanović i Kokora novi reprezentativci Srbije
By ekspres On 25 Jun, 2015 At 01:18 PM | Categorized As Sport, Sve | With 0 Comments

borbe-kovin-2Novootvoreni borilački klub “A Tim Žerjal” Kovin nastupao je sa dva borca na kvalifikacionom turniru za izbor nacionalnog tima Republike Srbije u Kombat Vreslingu (Combat Wrestling) u organizaciji Teogenes MMA Tima Beograd i Internacionalne Kombat Vresling Federacije.

Za A Tim Žerjal Kovin nastupali su Aleksandar Ivanović i Danijel Kokora koji su svojom veštinom i snagom izborili mesto u nacionalnom Timu Republike Srbije koji će 22. avgusta nastupati na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj. 

Ivanović i Kokora su već dugi niz godina u borenju. Ivanović iza sebe ima par amaterskih borbi u MMA i K1, dok je Kokora već 5 godina u profesionalnim MMA vodama i iza sebe ima velike rezultate u svetu borenja u više disciplina.

borbe kovin 1Za manje upućene Kombat Vresling predstavlja mešavinu rvanja i greplinga (borbe u parteru) koji je sastavni deo MMA (Mixed Martial Arts – Mešovite borilačke veštine).

Svetska Kombat Vresling Federacija (IFCW) bavi se promocijom i organizacijom internacionalnih turnira i takmičenja, u svom sastavu do sada ima preko 20 nacionalnih timova iz celog sveta sa stalnom tandenciom rasta. Republika Srbija je takođe stekla pravo na učlanjenje u IFCW I po prvi put u sportskoj istoriji ima priliku da se takmiči u ovoj discipline na Svetskom prvenstvu.

Combat Wrestling Team Srbije na celu sa Toni Markulevom na Svetskom prvenstvu predstavi će: Pavle Davidović, Vukašin Jaćimović, Borko Stojanović, Marko Gucu, Aleksa Bosić, Aleksandar Vicković, Aleksandar Ivanović, Danijel Kokora, Luka Breberina, Miloš Dojčinović, Nenad Padari, Ivan Vicić i Milan Vrbić.

About -

comment closed