Pločičanin Željko Arsić osvojio bronzanu medalju na Olimpijadi iz fizike u Indiji!
By ekspres On 13 Jul, 2015 At 01:03 PM | Categorized As Društvo, Sve, Vas izbor | With 0 Comments

olimpijada-fizika-plocicaŽeljko Arsić iz Pločice, učenik Elektrotehničke škole „Nikola Tesla” iz Pančeva, osvojio je bronzanu medalju na 46. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike, koja je održana od 5. do 12. jula, u indijskom gradu Mumbaju.

Pored njega, još četvoro talentovanih mladih fizičara je činilo srpski tim na ovom najprestižnijem svetskom školskom takmičenju i svi se vraćaju kući sa nagradama! Učenici iz Srbije osvojili su tri bronzane medalje i dve pohvale.

Osim Željka Arsića, bronzane medalje osvojili su i učenici Janko Šušteršič iz Prve kragujevačke gimnazije, Kragujevac i Marija Šindik iz Matematičke gimnazije, Beograd. Pohvale su dobili Radoica Draškić iz Šabačke gimnazije, Šabac i Dušan Novičić iz Matematičke gimnazije Beograd, navedeno je u saopštenju.

Na 46. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike nadmetalo se 86 zemalja za titulu najbolje na planeti, a takmičenje se sastojalo od eksperimentalnog i teorijskog dela. S mladim fizičarem je krenula i njegova profesorka, Pančevka Jelena Marković, koja je njegov mentor i nastavnik fizike u Elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla”.

Srpska reprezentacija mladih fizičara trebalo bi najkasnije sutra, u utorak 14. jula, da doputuje u Srbiju.

(Zahvaljujemo se urednici Radio Pančeva Violeti Jovanov Peštanac koja nam je javila ovu lepu vest.)

About -

comment closed