Na Čardaku održana Letnja škola Crvenog krsta Kovin
By ekspres On 15 Jul, 2015 At 01:40 PM | Categorized As Kovinologija, Sa svih strana, Sve | With 0 Comments

2-Letnja-skola-Cardak-2015-Crveni krst Kovin započeo je u subotu 11. jula ovogodišnju Letnju školu mladih pod nazivom “Čardak 2015”, koja je trajala do srede 15. jula.

Nakon registracije učesnika i svečanog otvaranja u prostorijama Crvenog krsta Kovin (na kojem su se polaznicima obratili prim. dr Sveto Vukadinović – predsednik, Fara Velinka – sekretar i Milan Lupšić – koordinator škole, dok su predstavljeni i svi realizatori), 38 učesnika preselilo se u školsko-rekreativni centar “Čardak” u Deliblatskoj Peščari.

Letnja-skola-Cardak-2015-KoJedna od glavnih aktivnosti Letnje škole bila je simulacija akcije dobrovoljnog davalaštva krvi, u okviru koje su polaznici preuzeli različite uloge: motivatori, dežurni volonteri na akciji, kao i građani kojima je potrebno objasniti značaj doniranja krvi. Realizatori su uzeli ulogu tima Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Cilj aktivnosti bioj je da se učesnicima letnje škole prikažu svi koraci planiranja, realizacije i evaluacije jedne akcije dobrovoljnog davalaštva krvi sa mogućim poblemima u svakoj etapi rada.

3-Letnja-skola-Cardak-2015-Trećeg dana i nakon doručka i pročitanih novina namenjenih svakodnevnom upoznavanju učesnika sa nekim delovima planirane agende, održano je predavanje o zloupotrebi znaka Crvenog krsta. Usledilo je i izlaganje sekretara CK Kovin, Fara Velinke, o strukturi organizacije i mestu mladih u okviru nje.

Sledeća tematska celina obuhvatila je bolesti zavisnosti – radionicom u kojoj su učesnici prikazali svoje viđenje ovog problema.

U ovom delu letnje škole polaznike je posetila i Sofija Stanojčić, stručni aradnik za podmladak i omladinu Crvenog krsta Vojvodine.

Kako je Letnja škola “Čardak 2015” izgledala detaljnije pogledajte klikom na ovaj link.

About -

comment closed