“Bronzani” fizičar Željko Arsić na prijemu kod predsednika Opštine Kovin
By ekspres On 24 Jul, 2015 At 02:49 PM | Categorized As Društvo, Lokalna samouprava, Sve | With 0 Comments

zeljko-arsic-prijem-kod-prePredsednik Opštine Kovin, Zoran Nikolić, primio je u četvrtak, 23. jula Željka Arsića, osvajača bronzane medalje na 46. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike održanoj početkom jula u indijskom gradu Mumbaju.

Mladi Pločičanin je kao član petočlane reprezentacije Srbije, na najvećem svetskom skupu mladih fizičara, osvojio bronzano odličje u konkurenciji više stotina učesnika iz 86 zemalja sveta. Pored njega, još dve bronze i dve pohvale osvojili su učenici iz Srbije.

U razgovoru sa nekadašnjim vukovcem i đakom generacije pločičke osnovne škole, učestvovali su i Tihomir Vukosavljević, predsednik SO Kovin, koji kao žitelj Pločice poznaje mladog fizičara, kao i Zarija Daniel, zamenik predsednika opštine, koji je svojevremeno predavao Arsiću dok je pohađao školu u Pločici.

Domaćini su se interesovali ne samo za utiske koje je Arsić doneo iz Indije, već i za sam tok takmičenja. Izrazivši zadovoljstvo postignutim rezultatom i tokom samog takmičenja, Arsić je dodao i da iz zemlje domaćina olimpijade, nosi vrlo raznolike utiske, s obzirom da je to jedna, kako je rekao, vrlo protivrečna zemlja.

Arsić je po završetku osnovne škole u Pločici, završio Elektrotehničku školu u Pančevu i od septembra će nositi indeks Fizičkog fakulteta, smer Teorijska i eksperimentalna fizika. Inače, budućeg fizičara iz Pločice je pre 4 godine lokalna samouprava nagradila kao vukovca i đaka generacije u Osnovnoj školi „Đura Filipović“ iz Pločice, a ove godine, prilikom dodele priznanja vukovcima, Arsić je za ulazak u državni tim, uoči takmičenja u Indiji, nagrađen laptopom.

Zoran Nikolić je istakao da će i ubuduće lokalna samouprava pratiti i uvažavati mlade i talentovane učenike iz naše sredine i davati im podršku za njihov dalji rad i razvoj.

Na kraju razgovora predsednik je izrazio želju da će vrlo brzo ponovo biti povoda za novi susret sa Željkom Arsićem i njegovim novim rezultatima, i da će ponovo imati priliku da mu pruži podršku i uruči prigodan poklon.

About -

comment closed