Prvi školski dan u “Zmaju” i “Desanki”
By ekspres On 1 Sep, 2015 At 02:44 PM | Categorized As Kovinologija, Sa svih strana, Sve | With 0 Comments

prvaciNova školska godine je počela. U kovinskoj Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ po 111. put.

Nakon letnjeg raspusta škola je ponovo ispunjena dečjom radošću, iznova je na okupu staro društvo, sada u starijem razredu.

Za većinu, sem za prvačiće kojima je ovo bio prvi dan u novoj školi – dan koji će ostati upamćen celog života.

U ime svih učenika i nastavnika, nove „Zmajevce“ pozdravila je i poželela im dobrodošlicu direktorka škole Vesna Jotić. Stariji drugari su za prvake pripremili zabavan program i ulepšali im prvi školski dan, koji će ostati zapisan ne samo na papiru nego u srcima malih budućih velikih ljudi.

Bila je to kratka predstava „Jednom Zmajčić, zauvek Zmajčić“, satkana na poetskom blagu čika Jove Zmaja koju su u fiskulturnoj sali oduševljeno odgledali. Veliko je bilo i uzbuđenje i oduševljenje brojne publike, pre svega roditelja, baka, deka i rođaka koji su sa ponosom dopratili sedmogodišnjake, tek stasale za školske klupe.

Nakon veselog prijema otišli su u svoje učionice na prvi čas, kod svoje učiteljice Jelice Petković i učitelja Božidara Anđelkovog.

Dejan Kreculj

odesankakovinDobrodošlicu „Desankinim“ prvacima i njihovim roditeljima, prvo su poželeli učenici škole, a zatim direktorka, Ana Novković, kolektiv škole i učitelji prvaka: Gordana Albu i Miloš Baković.

Veoma svečano, ponosno i nasmejanih lica istupali su prvačići na svojoj prvoj, školskoj prozivci. Sigurnost su im, naravno, pružali roditelji, bodreći ih pogledima punim ljubavi i iščekivanja, ali i učitelji svojim toplim glasom i nežnim pozdravima.

Svim prvacima, njihovim roditeljima i učiteljima, sretan početak školovanja ispunjeno uspesima, radošću, dobrom saradnjom, i nadasve, zdravljem i srećom!

Nataša Buljugić, PR OŠ „Desanka Maksimović“ Kovin

About -

comment closed